Peru ilmoittautuminen


 
Tuomas Enbuske
Juontaja
Tuomas on pitkänlinjan toimittaja, juontaja ja kolumnisti. Hän on isännöinyt useita eri Talk Show –ohjelmia, hän kirjoittaa omaa blogia ja kolumneja mm. Helsingin Sanomien Nyt-liitteeseen. Tuomas on tunnettu sanavalmiudestaan ja suorapuheisista kannanotoistaan päivän polttaviin aiheisiin.

 
Anu Vehviläinen
Kunta- ja uudistusministeri
Anu Vehviläinen on kunta- ja uudistusministeri Juha Sipilän hallituksessa. Keväästä 2007 kesään 2011 Vehviläinen oli liikenneministerinä ensin Matti Vanhasen II hallituksessa ja kesästä 2010 lähtien Mari Kiviniemen hallituksessa. Vehviläinen on ollut kansanedustajana 1995–2003 sekä vuodesta 2007 eteenpäin. Koulutukseltaan hän on filosofian maisteri.

 
Risto Siilasmaa
Hallituksen puheenjohtaja, Nokia ja F-Secure
Risto Risto Siilasmaa on Nokia Oyj:n hallituksen puheenjohtaja, joka on ohjannut Nokian haastavan muutoksen läpi matkapuhelinyhtiöstä verkko- ja teknologiayhtiöksi. Hän on F-Secure Oyj:n perustaja ja sydämeltään yrittäjä, mutta myös aktiivinen vaikuttaja useissa suomalaisissa ja eurooppalaisissa asiantuntijaryhmissä. Risto Siilasmaa on Teknologiateollisuus ry:n hallituksen puheenjohtaja sekä Elinkeinoelämän keskusliiton hallituksen ja Elinkeinoelämän valtuuskunnan jäsen.

 
Maria Nikkilä
Tietohallintoneuvos, valtiovarainministeriö
KTM Maria Nikkilä siirtyi Kansallisen palveluarkkitehtuurin ohjelmapäällikön tehtävistä valtiovarainministeriön tietohallintoneuvokseksi viime joulukuussa. Hän johtaa JulkICT:n digitalisaatioyksikköä. KaPAa Nikkilä luotsasi menestyksellisesti ohjelman alusta toukokuusta 2014 lähtien. Maria on luotsannut hankkeita myös Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtorissa ja Valtiokonttorin Valtion IT-palveluksessa. Nikkilä iloitsee työssään siitä, että voi tehdä isoja asioita.

 
Olli-Pekka Heinonen
Pääjohtaja, Opetushallitus

OTK Olli-Pekka Heinonen on ansioitunut erityisesti muutosjohtamisessa. Ministerin ja valtiosihteerin tehtävät eri ministeriöissä ja Yleisradion johtotehtävät ovat vaatineet laajojen muutosprosessien läpiviemistä. Heinonen on DigiNYTseurantaryhmän puheenjohtaja. DigiNYT auttaa kiihdyttämään poikkihallinnollisia toimenpiteitä ja vahvistaa näkemystä asiakaslähtöisestä ja elinkeinoelämän toimintaa vauhdittavasta julkisen hallinnon digitalisaatiouudistuksesta. 


 
Ilkka Halava
Futuristi
Ilkka Halava on moniosaaja, joka valmentaa organisaatioiden kaikkia henkilöstöryhmiä ja ohjaa kokonaisia työyhteisöjä työn murroksen karikoita ohittaen uuden työn sekä paremman tuottavuuden aikakaudelle. Puhujana hän on yksi Suomen laaja-alaisimmista kattaen aihepiirit työn murroksesta oppimisen vallankumoukseen, tulevaisuuden kuluttajasta elinkeinorakenteen kehittämiseen ja modernin yhteisörakentamisen kysymyksistä asumisen tulevaisuuteen.

 
Martti Hetemäki
Valtiosihteeri kansliapäällikkönä, valtiovarainministeriö
Valtiotieteen tohtori Martti Hetemäki on valtiovarainministeriön valtiosihteeri kansliapäällikkönä. Hetemäki on tehnyt pitkän uran valtiovarainministeriössä. Hän on toiminut mm. kansantaloudellisten asioiden alivaltiosihteerinä sekä aiemmin kansantalousosaston päällikkönä.

 
Johanna Korhonen
Toimittaja, kustantaja, Maahenki Oy:n toimitusjohtaja
Johanna Korhonen on journalisti ja kirjankustantaja sekä kustantamo Maahenki Oy:n toimitusjohtaja. Tammikuussa 2017 Korhonen veti ministeri Vehviläisen koolle kutsuman pyöreän pöydän keskustelun kansalaisjärjestöjen kanssa Digi Arkeen –neuvottelukunnan työn pohjustamiseksi.

 
Jani Ruuskanen
Hankepäällikkö, Väestörekisterikeskus
Jani Ruuskanen vetää Väestörekisterikeskuksessa KaPAan kuuluvaa Palvelunäkymät-hanketta, jossa uudistetaan Suomi.fi-verkkopalvelu, rakennetaan Suomi.fi-palvelutietovaranto ja Viestit-palvelu. Aiemmin Ruuskanen on vetänyt projekteja mm. Valtorissa, Valtiokonttorissa ja oikeusministeriössä.

 
Markku Heikura
Tietohallintojohtaja, Verohallinto
Markku Heikura on Verohallinnon tietohallintojohtaja. Heikuran projektisalkusta löytyy järjestelmäuudistuksia ja käyttöönottoja kolmelta vuosikymmeneltä tuotannonohjausjärjestelmistä automatisointeineen ja toiminnanohjausjärjestelmistä aina kokonaisen tietohallinnon rakentamiseen.

 
Ari Vähä-Erkkilä
Tietohallintopäällikkö, Kela
Ari Vähä-Erkkilä on toiminut Kelan tietohallintopäällikkönä vuodesta 2011. Hänen vastuulleen kuuluvat Kelan projektisalkku, kokonaisarkkitehtuuri ja julkishallinnon tietohallintoyhteistyö suuren organisaation yleisten tietohallintoasioiden lisäksi.

 
Mia Nykopp
Toimialajohtaja, Trafi
Mia Nykopp työskentelee Trafissa toimialajohtajana. Hän johtaa liikennejärjestelmä ja kehittäminen -toimialaa, jonka vastuulla ovat muun muassa Trafin palvelujen digitalisointi, Trafin rekisteritietojen hyödynnettävyys yhteiskunnassa sekä Trafin oma analyysi- ja arviointitoiminta. Toimiala vastaa myös tietohallinto- ja asiointipalveluista, tutkimus- ja kehittämistoiminnasta sekä säädöspalveluista.

 
Susanna Laurin
CEO, Funka Ab
Susanna Laurin has a long experience in working with disability-related issues at senior management level, for instance as CEO of one of the subsidiaries of the Swedish Association of the Visually Impaired’s corporate group IRIS, and the Swedish Independent Living Institute. She is a frequent international lecturer and debater and she serves on a number of program committees for conferences in the field of accessibility.

 
Kari Peltola
Virtual Reality Finland
Kari Peltola on Virtual Reality Finland - yhdistyksen perustaja, puheenjohtaja ja aktiivinen toimija suomalaisen VR/AR-ekosysteemin kehittämisessä. Hän on surffannut yli 10 vuotta teknologia-alan muutoksen aaltojen keskellä yrittäjänä vauhdista nauttien.

 
Antti Kuosmanen
Windows liiketoimintajohtaja, Microsoft Oy
Antti Kuosmanen vetää Suomessa Microsoftin Windows ja laiteliiketoimintaa. 9 vuotisen Microsoft uran aikana hän on vastannut aikaisemmin pilviliiketoimmin kasvattamisesta operaattorikumppaneissa, tukkuriliiketoimista sekä toiminut yritysmyynnissä asiakasvastaavana. 

 
Tuuli Kaskinen
Toiminnanjohtaja, Demos Helsinki
Tuuli Kaskisen erikoisaloja ovat kestävät strategiat ja inspiroivien muutospolkujen rakentaminen. Kaskinen auttaa monenlaisia organisaatioita myös hallituksen jäsenenä ja neuvonantajana. Hän on Fortum Oyj:n ja OP Oyj:n neuvonantajaryhmien jäsen. Ministeriöiden toimeksiannosta Kaskinen on ollut jäsenenä muun muassa Energiansäästötoimikunnassa, ERA 17 – Energiatehokkaan rakentamisen aika -toimikunnassa ja hallituksen tulevaisuusselontekoa valmistelleessa työryhmässä.

 
Kimmo Rousku
VAHTI-pääsihteeri, valtiovarainministeriö
Kimmo Rousku toimii erityisasiantuntijana valtiovarainministeriön JulkICT-osastolla. VAHTI on julkisen hallinnon digitaalisen turvallisuuden johtoryhmä. Pääsihteerinä Rousku vastaa VAHTIn toiminnasta ja sen kehittämisestä. Hänellä on yli 20 vuoden kokemus ICT:n ja toiminnan digitalisaation sekä turvallisuuden kehittämisestä valtionhallinnossa. Kimmo toimii lisäksi aktiivisena tietokirjailijana, bloggaajana sekä luennoitsijana.

 
Risto Linturi
Tulevaisuudentutkija
Risto Linturi on sarjayrittäjä, tulevaisuudentutkija ja teknologiavaikuttaja. Monet hänen ajatuksensa ovat levinneet globaalisti. Hän on erityisen kiinnostunut teknologian yhteiskunnallisista vaikutuksista.

 
Marianne Heikkilä
Digi Arkeen –neuvottelukunnan puheenjohtaja
Marianne Heikkilä on tullut tunnetuksi työstään Kirkon ulkomaanavun johtotehtävissä. Hän on toiminut myös kolumnistina, kirjoittajana ja kouluttajana. Vuonna 1995 hän sai kirkon tiedonvälityspalkinnon aikakauslehti Etsijän vastaavana päätoimittajana. Kirjoittamisen lisäksi Heikkilä on luennoinut ja konsultoinut muun muassa erilaisista työyhteisökulttuureista ja yhteiskunnallisista sosiokulttuurista muuttujista sekä hyvän työelämän edellytyksistä. Heikkilä oli myös perustamassa Kirkon Ulkomaanavun hallinnoimaa rahastoa, Naisten Pankkia vuonna 2007 sekä eettistä kehitysmaalahjaa, Toisenlaista lahjaa, vuonna 2005. Nykyisin Marianne toimii Marttaliiton toiminnanjohtajana.